Yazılar

DETOKS VE SIVI ORUCU

DETOKS VE SIVI ORUCU

Süre: 36 – 48 saat

Nasıl uygulanır: Ağzın hiçbir şekilde çiğneme yapmayacağı, sadece sıvı içeren diyettir. Saat 19.00 da başlar, ertesi gün sadece sıvı orucu tutulur ve üçüncü gün sonlanır. 

Birinci gün 19.00 da başlayan sıvı orucunda bol su, soda, taze sıkılmış meyve veya sebze suyu tüketilebilir. Bunların dışında hiçbir sıvı kullanılmaz. Tokluğu sağlayabilmek amacıyla posalı, taze sıkılmış meyve suları tercih edilmelidir. 

Neler içilemez: Süt, kahve, ayran, siyah çay, koyu çorba, gazlı içecekler, hazır meyve suları, şeker içeren su, bal, pekmez, karışık bitki çayı.

Neler içilmeli: Az yağlı berrak çorba, domates suyu, diğer sebze suları, elma, havuç, portakal gibi karışık meyve suları, tek tür bitki çayı, bol su, sade soda.

ALERJİYE KARŞI DİYET

Süre: 72 saat 

Sıvı orucu bittikten sonra sabah kahvaltısı çorba ve / veya taze sıkılmış meyve suyuyla yapılır. Bu kahvaltıda ekmek gibi katı gıdalar yenmez. 72 saat boyunca ekmek, ayran, yoğurt, pirinç, bulgur, makarna, kuruyemiş tüketilmez. 

Neler yenilemez veya içilemez: Çerez, pişmemiş sebze ve meyve, salça, bakliyat, zeytinyağlı veya tencere yemeği

Neler yenilebilir veya içilebilir: Az yağlı koyu çorba, domates suyu, diğer sebze suları, elma, havuç, portakal gibi karışık meyve suları, tek tür bitki çayı, bol su, sade soda. Fırınlanmış, buharda veya haşlanmış et, tavuk, balık, sebze ve meyve tüketilebilir. 

Lütfen Dikkat !!!

  • Klimalı ve suni havalandırmalı bir ortamda bulunuyorsanız sık sık avuçlama yapınız. Zaman zaman açık havaya çıkınız. 
  • Havuzda egzersiz yapıyorsanız, diyet süresince mutlaka ara veriniz. Ve mutlaka geniş yüzme gözlüğü kullanınız. Denizde ise; gözlük kullanmayınız. 
  • Haftada en az 2 gün yüzünüzü güneşe dönüp gözlerinizi kapatarak 5 dakika güneşleniniz.