Yazılar

STENOPEİK GÖZLÜK – PİNHOLE GLASSES

STENOPEİK GÖZLÜK

Bu resimde çok şapşal bir görüntü olduğunu biliyorum. Oradaki gözlük sinemadan alınmış bir 3B gözlüğünün camları çıkartıldıktan sonra birinin kapatılması ile yapılmıştır. Korsan bandı ve delikli gözlük de bu şekilde kullanılabilir. Bunu stenopeik gözlüğün delikli camlarını çıkartarak da yapabilirsiniz.

Gece okumalarında ya da kitap okurken zayıf olan gözü güçlendirmek amacıyla yapılır. Biraz boyutlama sorunu olabilir. Sakince nefes alınmalıdır. Çok zorlamamak için her gün süre biraz daha arttırılırsa süper olur.

Stenoeik gözlük miyop, astigmat, hipermetrop, göz tembelliği, görme alanı daralmaları, şaşılık ve şehlalık ya da göz yorgunluklarını alabilmek için kullanılan gözlüktür.

Başta alışmak için günde sadece 10-15 dakika kulanın. Kısa zaman içinde süreyi  arttırın. Kitap okurken, TV seyrederken, akıllı telefon, bilgisayar, tablet başındayken mutlaka kullanın. Trafikte araç kullanırken, yüksek veya tehlike arz eden bölgelerde ASLA kullanmayın. Güneş gözlüğü olarak da kullanabilirsiniz.

Gözlük tek başına neler sağlar:

  1. Göz kuruluğunuz ve yorgunluğunuz azalır.
  2. Numaralı gözlük ve lens ihtiyacınız azalır
  3. Görüşünüzde keskinleşmeler olur
  4. Görme alanı daralması varsa görüşünüz kolaylaşır.
  5. Güçlü olan gözün olduğu taraf bantlanırsa, zayıf olan göz ne kadar uzun süre kullanılırsa gözde hafif de olsa düzelmeler görülür.
  6. Egzersizlerle kullanılması önerilir
  7. Tehlikeli akvitilerde(trafik, yüksek, bir şey çakmaya çalışırken veya keserken) kullanılmamalıdır.